7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: Coaliţia funcţionează foarte bine

Tăriceanu: Coaliţia funcţionează foarte bine

“Coaliţia funcţionează foarte bine şi la nivel guvernamental, şi la nivel politic şi, de asemenea, relaţia pe care conducerea noastră o are cu conducerea PSD funcţionează foarte bine”, a declarat Tăriceanu, la Parlament.

În opinia sa, a început “o manipulare” prin care se doreşte transmiterea mesajului că se va rupe coaliţia de guvernare.

“A început astăzi o manipulare (…), am văzut în câteva suporturi media reluată o declaraţie de-a mea mai veche, dar complet distorsionată – şi anume că vorbesc pentru prima oară despre ruperea coaliţiei. Eu am vorbit despre cu totul altceva la vremea respectivă. Această chestiune este scoasă din context şi distorsionată, nu am vorbit de aşa ceva. Am spus că, pe viitor, (…) când vom discuta în cadrul coaliţiei ALDE – PSD despre candidaturile la prezidenţiale, cea mai bună soluţie cred că va fi o candidatură unică, dacă nu, sigur că va trebui să analizăm care sunt celelalte variante şi nimic mai mult. De aici până la a merge să se spună că am vorbit despre ruperea coaliţiei este un drum pe care nici nu mi l-am imaginat. (…) Această idee face parte dintr-un plan mai vechi, pe care l-am văzut încercând a fi derulat de un an şi ceva încoace, şi anume introducerea unor elemente de disensiune între noi şi PSD, doar-doar s-o rupe coaliţia”, a arătat Tăriceanu.

El a precizat că aceste informaţii au apărut în contextul plângerii penale făcute de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

“Dar probabil că nimic nu e întâmplător. Şi de ce spun acest lucru? (…) Plângerea penală făcută de preşedintele PNL împotriva premierului Viorica Dăncilă. Şi ieri la Timiş am declarat că premierul se bucură de întreaga susţinere din partea ALDE, din partea colegilor din Guvern, la nivel parlamentar şi din partea mea, ca preşedinte al Senatului, înţelegând acest lucru (…) prin perspectiva relaţiilor instituţionale între Parlament şi Guvern. Premierul are întregul sprijin”, a susţinut Tăriceanu.

Totodată, întrebat cum le răspunde membrilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), care duminică la Gala Premiilor TLDE de la Palatul Parlamentului l-au rugat să îşi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat: “În momentul de faţă, eforturile noastre trebuie să fie îndreptate către îndeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat faţă de alegători prin programul de guvernare, susţinerea activă a Guvernului, a prim-ministrului şi cred că va veni la un moment dat şi momentul să discutăm cu partenerii din PSD despre prezidenţiale, dar acest moment nu a venit”.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă