Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Arhivă)

Tăriceanu cere PNL să-l convingă pe Iohannis să semneze revocarea procurorului general Lazăr

Preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut membrilor PNL să îl convingă pe preşedintele Klaus Iohannis să semneze revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2019 - 13:39

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, face apel la toți liberalii, într-o scrisoare deschisă publicată duminică, să îl convingă pe șeful statului, Klaus Iohannis, să semneze decretul de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Tăriceanu consideră că liberalii ar trebui să facă acest demers în semn de respect faţă de românii care au murit în temniţele comuniste şi față de cei care au fondat PNL.

"Fac un apel la voi, dragi prieteni liberali, să susţineţi solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire. Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României. Fiţi alături de noi măcar acum, pentru că istoria nu ne va ierta pe niciunul, dacă vom eşua în demersul nostru", subliniază Călin Popescu Tăriceanu.

Scrisoarea deschisă a acestuia este publicată după apariția dezvăluirilor din mărturiile disidentului anticomunist Iulius Filip, care a fost închis la Aiud, și căruia procurorul Augustin Lazăr i-ar fi refuzat eliberarea din pușcărie. De asemenea, au mai apărut mărturii şi despre Marin Iancu, Ioan Muntean şi alte zeci de deţinuţi de la Aiud, cărora Augustin Lazăr, în calitate de procuror, le-a refuzat punerea în libertate, în anii comunismului.

Comentarii