6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu, atac la președinte, procurorul-șef și servicii

Tăriceanu, atac la președinte, procurorul-șef și servicii

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat în Comisia de Control a SRI, iar la ieșire a lansat atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, dar și la adresa Laurei Codruța Kovesi.

”Dacă șefa DNA crede că este mai presus de lege denotă un comportament și o atitudine pe care eu nu pot să le accept. Prezența mea la Comisie arată că toți trebuie să ne prezentăm la comisiile parlamentare, indiferent de funcția pe care o deținem”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului l-a criticat dur pe Klaus Iohannis pentru faptul că a dat credit total DNA, în ciuda scandalurilor din spațiul public.

”Nu înțeleg atitudinea președintelui României care refuză să accepte aceste realități. Avem cu toții beneficiul îndoielii, de aceea nu înțeleg de ce președintele României a preferat să dea credit total instituției DNA. Avem cazul procurorului Negulescu, care a fost deja exlcus deja din magistratură, există și alte scandaluri și cred că atunci când lucrurile nu funcționează într-un anumit domeniu, atunci trebuie făcute corecturi”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține că nici el, nici Liviu Dragnea nu doresc să aibă discuții cu Tudorel Toader despre anunțul privitor la Kovesi, pentru că nu doresc să lase loc interpretării unei presiuni politice.

”Știu că se așteaptă o decizie din partea lui, dar orice decizie trebuie cântărită bine de către domnul ministru și este dreptul dumnealui de a anunța o decizie și de a decide când face acest anunț.

Eu întâi vreau să văd decizia, nu vreau să mă antepronunț. Tudorel Toader nu este chemat în coaliție, pentru că orice discuție de acest fel ar duce la interpretarea că justiția este influențată politic, iar noi am agreat cu toții ideea că factorul politic nu trebuie să se implice în justiție”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta s-a dezlănţuit şi a spus că are telefonul ascultat încă din 2012 şi că aşteaptă o explicaţie din partea SRI.

“Probabil că va face serviciul acest raport cu ascultările. Comisia nu e în măsură să-mi spună dacă am avut sau nu telefonul ascultat. Şi în 2012 am avut pus telefonul sub ascultare. Nu ştiu dacă voi avea şi astăzi telefonul pus sub ascultare”, a spus Tăriceanu care a vorbit şi despre comsia de control a SPP.

“În România funcţia de control a Parlamentului trebuie exercitată mai pregnant. Până acum a fost palid exercitată. Când apar informaţii despre o posibilă imitiune ale unor instituţii în viaţa politică e normal să le investigăm”, a mai spus Tăriceanu.

Audierile în lanţ au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în faţa membrilor comisiei despre modul în care a acţionat Serviciul Român de Informaţii. El a vorbit despre “culoarele” din presă şi justiţie, adică practici prin care SRI ar fi influenţat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susţinere în media.

 
La acea vreme, Dragomir a prezentat şi o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declaraţiile sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă