Tăriceanu, atac la Iohannis, legat de Lazăr

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şefului statului "comite o greşeală fundamentală" prin "tăcerea" referitoare la procurorul general, Augustin Lazăr.

Share

Rl online 0 comentarii

11.04.2019 - 17:40

"E ceva inimaginabil ca, la 30 de ani de la căderea comunismului, şefia Parchetului General să fie deţinută de un procuror comunist care este vinovat de crime împotriva deţinuţilor politici. Asta e din justiţia din România. Cu Lazăr e inimaginabil ce se întâmplă. Eu cred că preşedintele comite o greşeală fundamentală, care o să-l coste. În fine, e treaba lui. Faptul că Augustin Lazăr este cel care a ţinut în sertar, şi-a închis toate dosarele de anchetă la adresa preşedintelui, chiar şi la adresa soţiei preşedintelui, ridică semne de întrebare legitime în legătură cu această tăcere. Preşedintele, dacă vrea să înlăture orice suspiciune în această chestiune, dacă vrea să le demonstreze românilor că nu are nimic de ascuns, că Lazăr nu e folosit acolo ca un scut de protecţie a sa împotriva unor acţiuni ale Justiţiei, atunci ar trebui să îl elibereze neîntârziat din funcţie", a spus Tăriceanu la DC News.

Tăriceanu i-a solicitat, pe 3 aprilie, printr-o scrisoare deschisă, preşedintelui Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, motivând că acesta s-ar fi numărat printre personajele de "tristă amintire care făceau jocurile murdare" ale fostului regim comunist. 

Comentarii