9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu anunţă că va convoca Biroul permanent

Tăriceanu anunţă că va convoca Biroul permanent

Potrivit site-ului Senatului, şedinţa Biroului permanent este programată vineri, la ora 14,00.

“Astăzi, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, a reuşit să ajungă la un consens cu privire la votul românilor din străinătate. Ei vor avea de acum posibilitatea să voteze anticipat (un vot care se va desfăşura pe durata a trei zile, începând cu vinerea dinaintea zilei votului). În acelaşi timp, s-a simplificat şi procedura votului prin corespondenţă. (…) Voi convoca Biroul permanent al Senatului pentru ca raportul să fie validat şi sper ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să devină lege”, a scris, joi, Tăriceanu pe Facebook.

El şi-a exprimat regretul că nu a fost acceptată propunerea ALDE ca votul anticipat să fie de 7 zile. “Dar mă bucur că lucrurile vor intra în normal după sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care am convocat-o pentru ca aceste modificări să fie adoptate în cel mai scurt timp”, a adăugat Tăriceanu.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru votul în diaspora a acordat joi raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale.

Decizia s-a luat cu unanimitate.

Proiectul pentru votul în diaspora, propus de AEP, însuşit şi amendat în Comisia specială, a fost trimis către Biroul permanent al Senatului, prima Cameră sesizată, urmând ca luni să primească raport din partea comisiilor de specialitate şi ulterior votul plenului. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Pe parcursul celor patru zile de dezbateri, parlamentarii Comisiei speciale au decis ca pentru diaspora, la alegerile prezidenţiale, alături de votul clasic, să funcţioneze şi votul prin corespondenţă şi votul anticipat (pentru 3 zile).

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă