Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu anunţă că deputaţii ALDE vor face parte dintr-un grup parlamentar mixt

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că deputaţii formaţiunii vor face parte dintr-un grup parlamentar mixt, împreună cu PRO România, întrucât grupul parlamentar al ALDE a ajuns în imposibilitatea de a funcţiona, după plecarea a doi deputaţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2019 - 18:16

"Va fi un grup mixt, am discutat cu cei de la PRO România şi vom avea un grup care numeric va permite colegilor mei să îşi păstreze şi poziţiile deţinute conform algoritmului în structurile de conducere ale Parlamentului, la nivelul comisiilor... E o pierdere pe care nu pot decât să vă spun că o regret, însă am constatat că aceste decizii ale lor - şi unul dintre colegi a şi confirmat - fac parte dintr-un plan mai amplu de a aservi ALDE PSD-ului", afirmă el.

Tăriceanu a afirmat, miercuri, că prin plecarea a doi deputaţi din grupul parlamentar din Camera Deputaţilor, ALDE s-a aflat în situaţia ca grupul parlamentar să nu mai poată funcţiona, întrucât nu mai era respectat numărul mimin de zece parlamentari.

"Ca urmare a acestor decizii care vin să afecteze situaţia partidului, decizii ale lor care sunt împotriva intereselor partidului, decizia noastră a fost de a-i exclude de la conducerea organizaţiilor şi ca urmare a acestor gesturi ostile făţişe şi-au pierdut calitatea de membri ALDE", a spus el.

El a spus că soluţia de perspectivă este de a funcţiona într-un grup mixt, în mod similar cu situaţia de la Senat.

"Va fi un grup mixt, am discutat cu cei de la PRO România şi vom avea un grup care numeric va permite colegilor mei să îşi păstreze şi poziţiile deţinute conform algoritmului în structurile de conducere ale Parlamentului, la nivelul comisiilor... E o pierdere pe care nu pot decât să vă spun că o regret, însă am constatat că aceste decizii ale lor - şi unul dintre colegi a şi confirmat - fac parte dintr-un plan mai amplu de a aservi ALDE PSD-ului, de a o ajuta pe doamna Dăncilă să aibă votul necesar în Parlament atunci când vine să ceară votul de încredere şi sigur să se menţină la guvernare împreună cu partidul domniei sale", a declarat Tăriceanu.

 

Comentarii