Tăriceanu: ALDE nu susţine creşterea taxelor şi impozitelor

Conducerea ALDE a discutat, miercuri, despre prorităţile guvernării pentru anul 2018, printre care: intervenţia minimă a statului în economie, menţinerea cotei unice de impozitare, taxe şi impozite care să nu fie mărite şi demararea construcţiilor de autostrăzi.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 20:30

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ALDE nu va susţine creşteri de taxe şi impozite: ”Singura soluţie eficientă de creştere a veniturilor este creşterea gradului de colectare, ceea ce nu înseamnă sufocarea mediului de afaceri cu controale şi reglementări, ci claritate, predictibilitate, respect pentru mediul de afaceri şi cunoasterea în timp real a fluxurilor fiscale”.

Liderul ALDE a susţinut şi că politicile publice în domeniul Educaţiei şi Sănătăţii trebuie reevaluate, fiind o componentă esenţială a dezvoltării pe termen lung a societăţii româneşti. Cele trei spitale regionale, modernizarea reţelei şcolare, dar şi înfiinţarea Agenţiei pentru Învăţământul Dual sunt alte priorităţi pentru partid.

 
Tăriceanu a spus că printre priorităţi se numără şi intervenţia minimă a statului în economie prin simplificarea şi reducerea reglementărilor, interoperativitatea instituţională şi egalitate între cetăţean şi stat.

De asemenea, menţinerea cotei unice de impozitare şi un nivel redus de fiscalitate ca stimulent economic sunt alte priorităţi ale ALDE.

Acesta a mai spus că, în 2018, formaţiunea sa vrea susţinerea capitalului românesc, echilibrarea ajutoarelor de stat între capitalul românesc şi cel străin, continuarea proiectelor de start-up şi dezvoltarea regională, Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), precum şi proiectul de reindustrializare.

Realizarea unor mari proiecte de rezonanţă naţională, cum ar fi realizarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu, dar şi atragerea de fondurilor europene trebuie să fie principalul criteriu de evaluare a unei guvernări, spune Tăriceanu.

Printre priorităţi se numără şi debirocratizarea şi informatizarea sistemelor fiscale şi instituţionale, liderul ALDE exprimându-şi speranţa ca ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să fie receptiv în acest sens.

Preşedintele Senatului a mai spus că PSD şi ALDE şi-au arătat suţinerea şi pentru  proiecte legate simbolic de anul Centenar.

Comentarii