Tăriceanu: ALDE are ca primă opțiune susținerea lui Firea la un nou mandat de primar general

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că prima opţiune a partidului său este susţinerea în alegerile locale a actualului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a obține un nou mandat.

Mihai Diac 0 comentarii

03.07.2020 - 01:06

"Din discuţiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noştri - PSD şi Pro România, ar fi susţinerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar. Aceasta ar fi prima opţiune. Depinde de modul în care vor evolua negocierile. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria Generală şi la primăriile de sector", a explicat Călin Popescu Tăriceanu, joi, într-o conferinţă de presă.

"Sunt foarte realist, e o luptă mai complicată decât a fost în trecut, dar eu cred că o formulă de alianţă va aduce o bonificaţie de scor. Una este să socotim cât aduc listele separat şi alta este ce aduce o listă comună. Convingerea mea este că o listă comună va avea un scor mai bun decât suma celor două liste separate. Vorbesc de două liste, pentru că am discutat cu cei de la PSD dacă au disponibilitate", a precizat senatorul Tăriceanu.

Comentarii