Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: ALDE a aprobat cele 10 criterii de evaluare pentru alegerile europarlamentare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că până pe 21 februarie va fi încheiată evaluarea candidaturilor formaţiunii la alegerile europarlamentare, el precizând că au fost aprobate 10 criterii pentru stabilirea listei.

Share

Rl online 0 comentarii

29.01.2019 - 17:28

”Am aprobat azi (marţi - n.r.) criteriile de evaluare a candidaturilor, apoi comisia care va face evaluarea candidaturilor şi calendarul care ne duce până pe 21 februarie când trebuie să încheiem evaluarea candidaturilor”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că vor fi vizate 10 criterii, care au ponderi diferite în luarea deciziei privind lista finală a ALDE la alegerile europarlamentare.

”Se bazează pe experienţa politică şi cariera profesională şi pe cunoaşterea regulilor şi arhitecturii instituţiilor europene, a limbilor de circulaţie internaţională. Candidaţii trebuie să prezinte un proiect de candidatură cu ce îşi propun să facă în viitor. Sperăm că aceste criterii vor duce la o selecţie cât mai bună şi reprezentativi pentru noi şi pentru România. Să se lupte, să apere şi să promoveze interesele României la nivelul UE”, a adăugat liderul ALDE.

Întrebat dacă la alegerile prezidenţiale PSD şi ALDE vor susţine un candiodat comun sau fiecare va susţine câte un candidat, Tăriceanu a spus că încă nu s-a luat o decizie.

”Nu am stabilit acest lucru încă. Am discutat cu colegii din PSD. NU am decis pe care variantă vom merge, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să începem pregătirile. Mi se pare că suntem în faza în care suntem într-un moment critic şi riscăm să pierdem startul. Nu este o negociere. E o analiză a avantajelor şi dezavantajelor. Va conta şi experienţa, feeling-ul fiecăruia să luăm o decizie în acest sens”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Comentarii

loading...