16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu a pledat pentru redeschiderea școlilor în toamnă: ”Este un sacrificiu necesar!”

Tăriceanu a pledat pentru redeschiderea școlilor în toamnă: ”Este un sacrificiu necesar!”

Felul în care guvernanții au ratat startul luptei împotriva virususului sau modalitățile în care ”au rasolit “scoala online” spune totul despre felul în care ei ar putea organiza într-un timp atât de scurt reîntoarcerea în siguranță la școală. Așa că, dacă nu vrem ca ai noștri copii să devină surse ambulante de răspândit viruși, trebuie să ne luăm gândul că ei se vor întoarce la școală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar” a scris liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu este de părere că, în acest an, situațiile școlare ale elevilor trebuie încheiate pe baza calificativelor obținute până la suspendarea cursurilor, bacalaureatul și evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a putând fi finalizate tot în baza mediilor din anii precedenți.

Tăriceanu insistă asupra faptului că autoritățile pot profita de ”această vacanță lungă” pentru a repara și moderniza școlile și pentru a reface, până în toamnă, planurile și strategiile de școlarizare.

”Vacanța cea mai mare care a existat vreodată trebuie folosită de minister și de școli pentru a reface toate planurile pentru toamnă. Asta înseamnă mai puțini elevi în clase, orar decalat, programă școlară modificată în asemenea fel încât să se poata recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măști de protecție, protocoale de dezinfecție periodică în sălile de clasă și mijloacele de transport, decizie cu privire la programul cornul și laptele, sistem de testare periodică a cadrelor didactice. O mulțime de lucruri și astea sunt doar o parte. Chiar credeți că actualii guvernanți, care nu au vazut coronavirusul nici când în Italia mureau sute de oameni pe zi, pot organiza așa ceva în 2-3 saptamani?” a postat pe Facebook președintele ALDE.

Pledoaria lui Călin Popescu Tăriceanu se încheie cu un apel adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice, deopotrivă: ”Dragi elevi, părinți și dascăli, acest an nu este un an pierdut. Viața ne trece printr-o încercare din care putem să învățăm mai multe decât din orice carte. Haideți să nu ne panicăm. Să învățăm să conviețuim cu virusul până când un vaccin va fi disponibil. Așa că, haideți să dezbatem ce e de facut. Să nu mai lăsăm decizii atât de importante doar pe mâna celor din cauza cărora suntem azi aici.”

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă