12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăSuspendarea preşedintelui. Coaliția PSD-ALDE aşteaptă opinia juriştilor

Suspendarea preşedintelui. Coaliția PSD-ALDE aşteaptă opinia juriştilor

Liviu Dragnea anunţa pentru luni şedinţa coaliţiei, însă Tăriceanu a plecat din ţară.

„Sigur că dacă îi întrebi pe ai noştri din judeţe şi electoratul nostru, toată lumea ne zăpăceşte la cap cu suspendarea. Este o presiune fabuloasă, inclusiv în spaţiul online. Dar nu poţi să iei decizia aceasta până nu analizezi tot. Tot înseamnă tot, costuri, voturi, procent, în ce dată şi cum, dacă este necesar, nu este necesar, ce spune Constituţia, cât are Iohannis ca să respecte decizia”, a declarat, pentru Mediafax, Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Acesta a mai afirmat că nu va fi o şedinţă a coaliţiei în cursul zilei de luni, aşa cum anunţase iniţial Liviu Dragnea, dar că social democraţii vor citi opinia juriştilor.

„După opinia PSD in corpore, (n.r. Liviu Dragnea) are mână liberă să anunţe că mergem la procedura de suspendare. Fără discuţie. Logica spune însă că te uiţi pe punctele de vedere făcute de cei mai buni jurişti şi analişti pe care îi avem în ambele partide şi cred că îi avem pe cei mai buni oricum. Ţinem cont”, a mai afirmat reprezentantul PSD.

Codrin Ştefănescu declară că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, poate fi înştiinţat şi prin mail despre concluziile comisiei de jurişti , având în vedere că Tăriceanu este plecat din ţară în zilele următoare.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea „trebuie să fie o opţiune serioasă”.

CCR a motivat în data de 7 iunie decizia prin care există un conflict instituţional preşedinte-ministrul Justiţiei, iar şeful statului trebuie să emită un decret de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă