18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăSummit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, la Bucureşti

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, la Bucureşti

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European că la alegerile europarlamentare este nevoie de votul românilor. “Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziasmat. O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea”, a spus şeful statului. “Anul acesta este unul simbolic: se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea reîntoarce, după îndelungi suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţenii oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mai importante decât în anii trecuţi. Europa nu se poate întoarce în timp”, a declarat Klaus Iohannis.

El a criticat principalul partid aflat la guvernare, acuzând Partidul Social Democrat că a îmbrăcat “haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă” şi foloseşte retorica antieuropeană pentru a câştiga capital electoral: “Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectele şi valorile Uniunii. Este modul PSD-ist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi în acelaşi timp să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul, dimpotrivă. România este Europa şi Europa este România”, a afirmat Iohannis.

______

UPDATE: La rândul său, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a afirmat că în ţară sa se protestează pentru că sunt prea multe autostrăzi, iar în România se protestează pentru că sunt prea puţine. El a spus că a discutat cu liderul PNL, Ludovic Orban, despre dezvoltarea României. „Am făcut o promisiune. Am spus: România, în primul rând. Este cel mai mare eveniment pe care îl avem în această campanie. Socialiştii de aici sunt un eşec. În România sunt oameni care muncesc din greu. Şi văd asta şi în Spania. Românii au ajutat şi Spania“, a declarat secretarul general al PPE.

______

UPDATE: Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a spus, în discursul său că preşedintele României, Klaus Iohannis, este alături de PNL şi alături de România cu inima şi sufletul, în fiecare zi, în fiecare săptămână: “Nu a putut să fie alături de noi în primul rând din cauza aşezământului constituţional şi din cauza atribuţiilor pe care le are ca preşedinte al României. Vă garantez fiecăruia dintre dumneavoastră că domnul Klaus Iohannis este în fiecare clipă, în fiecare zi, în fiecare săptămână, cu inima şi cu sufletul alături de noi, alături de Partidul Naţional Liberal, alături de România”, a afirmat Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii liderilor Partidului Popular European, de la Bucureşti.

El a mai spus că dacă în urmă cu doi ani PSD avea 55 de procente în sondajele de opinie, iar PNL 16-17 la sută, în prezent, liberalii i-au depăşit pe social-democraţi şi sunt pe un trend ascendent. “Prima bătălie a anului este bătălia pentru Parlamentul European, alegerile europene. În ianuarie – februarie 2017, în toate sondajele de opinie partidul de guvernământ Partidul Social Democrat avea 54 -55 la sută, iar Partidul Naţional Liberal avea 16 – 17 la sută. Cred că multora dintre dumneavoastră dacă le-aş fi spus în ianuarie, februarie că avem forţa să învingem ciuma roşie fără nici un fel de rezerve, probabil aţi fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pământ. O să vă spun astăzi că Partidul Naţional Liberal a depăşit Partidul Social Democrat şi nu numai că a depăşit Partidul Social Democrat, dar suntem pe o traiectorie ascendentă, în timp ce ei se duc cap pentru că şi-au bătut joc de România”, a afirmat Orban.

Potrivit News.eo, Orban a precizat că în toate cercetările sociologie Klaus Iohannis nu are contracandidat pentru alegerile prezidenţiale. „Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă, 16 martie 2019, la Bucureşti, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3000 de aleşi locali din România. La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy”, a anunţat PNL.

_____

 

„Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă, 16 martie 2019, la Bucureşti, Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din cadrul Uniunii Europene. La reuniune vor lua parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3000 de aleşi locali din România. La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor lua parte la acest eveniment Preşedintele României, Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy”, a anunţat PNL.

În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene. Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional şi Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

 

Summit-ul PPE conţine două paneluri de dezbatere referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care vor lua parte Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lídia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE). Summit-ul PPE se va încheia cu o conferinţă de presă comună susţinută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă