20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăPoliticăStelian Tănase: "D-na K a greșit"

Stelian Tănase: “D-na K a greșit”

“Aparitia tv de luni – in direct – a procurorului DNA/Prahova, Lucian Onea, a fost o foarte prost inspirată. Omul e total necharismatic. El a dat imaginea DNA-ului în aceste zile. Trebuia să apară altcineva în fața micirofanelor, camerelor tv- cineva care știe măcar să comunice. Care să zîmbească, unul care poate avea un dialog real cu presa. Lucian Onea are mai curind o figura de mardeiaș de cartier – chilug, cu obrazul brăzdat de șanturi și riduri, cu un facies antipatic. A ieșit în fața presei cu o misiune dată de șefi – care evident nu ii facea plăcere. E omul penumbrei, nu al luminii reflectoarelor. Și nu a făcut decit sa evite stîngaci intrebările si să irite presa”, scrie Stelian Tănase pe blogul personal.

“Cine l-a trimis acolo nu prea știe cu ce se ocupă. D-na K. are un consilier de imagine, bănuiesc. Nu iși face meseria, am impresia. De data asta, oricum, a dat chix. Era foarte important cine explică presei situatia de la DNA Prahova după provocarea teve pusă la cale de famiglia Cosma. E vorba despre inregistrarea unor convorbiri private compromitatoare, de denunțuri, de fabricarea de probe și falsificarea unor dosare, de spăgi si șantaje. Acest procuror Onea nu avea cum să lămurească lucrurile dată fiind aparitia lui total nepotrivită. Arogant, nu a avut vorbele la el, cum se spune. A fost decis să nu spună nimic. Menirea lui era să explice convingător totul, să fie sincer, să intoarcă opinia defavorabila față de DNA de după scandalul de duminică seara. Misiune ratată. O cauza a fost și că l-a apucat brusc vedetismul. S-a crezut George Clooney sau Bred Pitt la Hollywood cu camere tv in față, flashuri, aparate foto, microfoane, asaltat de intrebări.

Acesta ar fi un gind. Altul este următorul. Lucian Onea aduce mai curînd cu un interlop, un infractor – prin atitudine. E agresiv, vorbind monosilabic, in coltul gurii, șmecherește, te respinge. Daca l-aș vedea pe stradă nu aș crede că reprezintă statul român ci mai curind periferia societății. Pegra, lumpenii…Arată o mentalitate de subterană. Aici regăsim fenomenul oglindirii si contaminării. Tot frecindu-se de infractori, de delicvenți, de banditi și mafioți incepi să semeni cu ei. Să vorbești ca ei, să te imbraci ca ei, să gîndesti și, în final, să acționezi ca ei. Interlopii și anchetatorii lor laolaltă alcătuiesc o lume. Ca moravuri, boli, metehne.

Era esențial ca DNA să trimita in fața presei pe cineva care incă nu a luat această infățișare de subterană – un procuror foarte tinăr, prezentabil, care incă arată a magistrat. Acest Onea arata exact pe dos. Cind il vezi ești tentat să-ți verifici buzunarele, să verifici dacă ai pe unde să te retragi la o adică. Firește că jurnalistii l-au incolțit cu întrebări și l-au privit cu neîncredere. La sfirșit impresia a fost dezastruoasă pentru DNA și Laura Codruța Kovesi. Între altele DNA avea nevoie mai mult ca oricind să inspire încredere”, își încheie postarea pe blogul personal Stelian Tănase.

Cele mai citite

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

SUA atacă Chină pentru sprijinul militar dat Rusiei în războiul din Ucraina

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova în cea mai mare consolidare militară de după epoca sovietică, furnizând tehnologie pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă