6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăStarea de urgență se va prelungi cu încă o lună în România

Starea de urgență se va prelungi cu încă o lună în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după ședința de evaluare de la Palatul Cotroceni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență cu încă o lună, întrucât “nu suntem încă la vârful epidemiei”.

“Această perioadă este absolut necesară pentru a ține vârful epidemiei sub control”, a susținut, luni, președintele Iohannis.

El a spus că va emite decretul de prelungire a stării de urgență la începutul săptămânii viitoare.

Prima lună de stare de urgență a fost instituită de președintele României la data de 16 martie și expiră, drept urmare, la mijlocul lunii aprilie 2020. Pentru a o prelungi cu încă o lună, șeful statului a precizat că așteaptă o propunere din partea Guvernului, propunere care ar urma să-i fie înaintată în cursul acestei săptămâni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă