13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăStarea de alertă este schema prin care Orban evită moțiunea de cenzură,...

Starea de alertă este schema prin care Orban evită moțiunea de cenzură, susține Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Senatului, a declarat, luni, că prelungirea stării de alertă reprezintă “o manevră” a premierului Ludovic Orban pentru a evita să se depună o moţiune de cenzură contra Guvernului.

“Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili”, a declarat senatorul Tăriceanu, luni, la postul Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat deja că parlamentarii ALDE nu vor vota prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie 2020, invocând motive care ţin “şi de latura sanitar-medicală şi de latura economică”.

“Aşa cum văd că decurg lucrurile, Guvernul cred că ştia de mai multe zile că trebuie să pregătească prelungirea stării de alertă printr-un proiect de hotărâre care să fie trimis Parlamentului. Având în vedere că nici până acum nu au elaborat proiectul de hotărâre de guvern, s-ar putea să mai dureze. Nu ar fi o chestiune surprinzătoare”, a opinat liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Reprezentanți ai Guvernului și ai PNL au declarat, inclusiv luni, 15 iunie, că Hotărârea de Guvern care include măsurile restrictive ce vor fi aplicate în următoarea lună de stare de alertă va fi emisă marți, 16 iunie. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă