Foto: Facebook

Starea de alertă este schema prin care Orban evită moțiunea de cenzură, susține Tăriceanu

Prelungirea stării de alertă reprezintă "o manevră" a premierului Ludovic Orban, consideră liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2020 - 17:14

Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Senatului, a declarat, luni, că prelungirea stării de alertă reprezintă "o manevră" a premierului Ludovic Orban pentru a evita să se depună o moţiune de cenzură contra Guvernului.

"Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili", a declarat senatorul Tăriceanu, luni, la postul Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat deja că parlamentarii ALDE nu vor vota prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie 2020, invocând motive care ţin "şi de latura sanitar-medicală şi de latura economică".

"Aşa cum văd că decurg lucrurile, Guvernul cred că ştia de mai multe zile că trebuie să pregătească prelungirea stării de alertă printr-un proiect de hotărâre care să fie trimis Parlamentului. Având în vedere că nici până acum nu au elaborat proiectul de hotărâre de guvern, s-ar putea să mai dureze. Nu ar fi o chestiune surprinzătoare", a opinat liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Reprezentanți ai Guvernului și ai PNL au declarat, inclusiv luni, 15 iunie, că Hotărârea de Guvern care include măsurile restrictive ce vor fi aplicate în următoarea lună de stare de alertă va fi emisă marți, 16 iunie. 

Comentarii