Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

starea de alerta

Deputații au început dezbaterea finală pe proiectul de lege privind starea de alertă

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, ar putea aproba, miercuri, proiectul de lege privind starea de alertă, care a fost aprobat, cu o zi înainte, în Senatul României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2020 - 11:13

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a început, miercuri dimineață, dezbaterea asupra proiectului de lege privind starea de alertă.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, a fost avizat pozitiv, luni, de Guvernul Orban și a fost aprobat, cu modificări, de plenul Senatului, în ziua de marți, 12 mai. Modificările au fost adoptate la propunerea PSD.

Potrivit formei aprobate în Senat, proiectul prevede că starea de alertă se instituie, pe întreg teritoriul ţării sau doar pe teritoriul unor unităţi administrativ-teritoriale, de Guvern pentru 30 de zile şi poate fi prelungită, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

"Când starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, măsura se supune încuviinţării Parlamentului. Parlamentul se pronunţă în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată", se arată în actul normativ aprobat de Senat.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților urmează să dea un aviz cu caracter consultativ (pozitiv sau negativ), asupra acestui proiect. Indiferent de avizul primit, proiectul va fi dezbătut și supus la vot, tot în cursul zilei de miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Camera Deputaților este for decizional.

Comentarii