20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAvocaţii Sorinei Pintea susţin că este victima unei înscenări

Avocaţii Sorinei Pintea susţin că este victima unei înscenări

Leguitorul, în înţelepciunea sa, a stabilit că fapta de luare de mită, aşa cum e prevăzută în Codul Penal, trebuie probată, nefiind suficientă doar mărturia denunţătorului. În cazul Sorinei Pintea, aşa cum au observat mai mulţi judiciarişti, nu există un proces verbal al flagrantului. Fără acesta nu este flagrant.

Ca pe vremuri. Unul toarnă. Judecătorul te bagă la ţuhaus
Procurorii au susţinut în faţa judecătorului că inculpata a solicitat şi primit suma de 120.000 de lei de la denunţător şi că în luna decembrie a mai primit 10.000 de euro. Pentru această acuză, zic avocaţii, nu există decât proba mărturiei denunţătorului.
În dosarul de caz e prezentă doar o înregistrare de un minut şi denunţul făptuitorului. Casa de Avocatură Mocanu&asociaţii susţine că până la desantul procurorilor în birou, Sorina Pintea nu ştia de ce se află în plic.

Unde e flagrantul, prevăzut de lege?
“Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat și derulat în 2019.Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține”, se spune într-un material remis presei de Mocanu&asociaţii.

Pe vremea licitaţiei nu era director al Spitalui din Baia Mare
Casa de Avocatură reaminteşte că Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.”
“Sorina Pintea este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind și gestul denunțătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau  solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia.Nici fiul doamnei Sorina Pintea și nici aceasta nu au formulat acuzații la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoștință de fapte de natură penală, însă este evident, încă odată, că informațiile denunțătorului C.M. sunt false și nefondate.Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate,” mai spune echipa de avocați.
 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă