Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorina Matei: "Doamna K nu se poate deroba nici de Zdreanţă, nici de Onea"

Sorina Matei reacţionează la înregistrările difuzate duminică seara de Antena 3, cu privire la fabricarea şi plantarea de probe într-un dosar DNA Ploieşti. Ea spune că este nevoie de suspendarea şefei DNA şi de demararea unor anchete la Parchet şi Inspecția Judiciară.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2018 - 10:37

"În orice țara normală la cap, în care sistemul de Justiție funcționează cu adevărat, la fel și principiile "the rule of law", după câte au fost în seara aceasta, ministrul Justiției ar fi trebuit (pana sa plece in Japonia) sa suspende din funcție procurorul sef al DNA și sa ceara suspendarea procurorului sef al DNA Ploiești, procurorul general ar fi trebuit sa se autosesizeze și sa anunțe demararea unei anchete, la fel și Inspecția Judiciară. Dar toată lumea tace. E o tăcere adâncă. Însă procurorul general Lazăr, un real subaltern al doamnei K, nu reacționează ca alte dați noaptea să sublinieze în mod special că nu e el acea Zdreanță despre care vorbea chiar Zdreanță. Acesta este nivelul lor. Decât să fie schimbaţi niște oameni, sistemul preferă să prăbușească tot DNA și întreaga luptă anticiorupție. Pentru că ei au devenit instituțiile și le folosesc doar in scop personal și politic, pentru diverse interese, totul cu preţul prea scump al prăbuşirii şi decredibilizării instituţiilor cheie, fundamentale ale sistemului judiciar", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Jurnalista mai afirmă că şefa DNA nu se poate deroba de subalternii săi, iar adevărul nu mai poate fi ascuns.

"Cât despre doamna K, dânsa nu se poate deroba nici de Zdreanţă pe care personal l-a adus în DNA de la PCA Ploieşti, nici de domnul Onea pe care l-a promovat în Colegiul de Conducere al DNA şi nici de afirmaţiile procurorului Moraru care sunt probate şi confirmate. Personal, n-am avut nicio surpriză auzind despre infracţiunile comise în DNA. De la plantare de probe, la fabricarea de denunţuri, falsificări şi multe, multe, multe alte nenorociri comise de oameni ai legii în numele legii şi al anticorupţiei. Însă este de datoria instituţiilor sistemului judiciar să reacţioneze, să ia măsuri, să ancheteze, dacă acesta mai există şi mai funcţionează în serviciul cetăţeanului şi al legii. Prea multă lume cunoaşte adevărul ca să mai poate fi ceva ascuns", mai scrie Sorina Matei.

 

Comentarii