9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăSocialiștii europeni, îngrijorați de situația de la București

Socialiștii europeni, îngrijorați de situația de la București

Eurodeputata a declarat că mai mulţi colegi de-ai săi se gândesc la o asemenea posibilitate, îngrijoraţi de schimbările de la Bucureşti.

„O serie de membri ai Parlamenutului au exprimat această opinie, dar eu nu m-am decis încă. Societatea civilă din România a fost foarte vocală cerând intensificarea luptei împotriva corupției. Ca atare cred că focusul ar trebui să fie exact acesta: lupta împotriva corupției, căci totul este legat de acest lucru, inclusiv reforma justiției. Și trebuie să înțelegem că nu este doar o chestiune care afectează România, ci pe noi toți în UE. Ca atare trebuie să spunem clar faptul că aceasta este o chestiune vitală nu doar pentru cetățenii români, ci și pentru cei europeni. ”, a spus Gomes.

În acelaşi interviu, Ana Gomes l-a criticat pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, al cărui partid face parte din familia socialiştilor europeni. Gomes este de părere că atât Dragnea, cât și ceilalți politicieni acuzați de corupție ar trebui să își dea demisia din funcțiile publice.

„E uimitor cum domnul Dragnea rămâne o persoană importantă în structurile de putere din România, în condițiile în care e acuzat că a pus pe picioare o bandă de infractori care a făcut afaceri ilegale”, a declarat eurodeputata portugheză.

„Eu nu acopăr colegi care sunt corupți doar pentru că sunt socialiști. Acuzațiile făcute de OLAF la adresa domnului Liviu Dragnea și a complicilor săi nu pot fi trecute cu vederea nu pot fi aruncate sub preș, trebuie să fie analizate și să primească un răspuns. Iar primul pas pentru ca investigația să aibă loc este ca acești oameni să se retragă din posturile pe care le ocupă, așa cum au cerut și cetățenii care au ieșit in stradă. Sunt convinsă că mai multă lume din familia mea politică are aceeași părere și susține lupta anticorupție, transparența și asumarea răspunderii de către guvern.”, a adăugat Ana Gomes.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă