Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE Site-ul oficial de turism al României a redevenit funcțional. Ministrul a plătit datoriile

Romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc, nu mai poate fi accesat pentru că reprezentanții ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deținerea domeniului.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.02.2018 - 15:22

Noul ministru, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. Ceea ce s-a și întâmplat în cursul după amiezii de sâmbătă.

"Nu cred așa ceva", a fost prima reacție a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, când a aflat că site-ul nu funcționează, Apoi a revenant, spunând: "M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l platim, motiv pentru care o să-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața", a spus Bogdan Trif. 

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul șef al Biroului de Turism al României la New York Simion Alb, a fost plătit tot "din buzunar", în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituția în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desființeze birourile de promovare externă a României.

"Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permita să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou", a adăugat ministrul Trif pentru Profit.ro. Întrebat cât va trebui să plătească pentru domeniu, ministrul a afirmat că, din câte a auzit, ar costa în jur de 120 de euro.

Contactat de Profit.ro, fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a inlocuit în funcție, a explicat că site-ul a fost ținut pe serverele unui prestator până în decembrie 2017. Contractul a expirat și s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adăugat el, precizând că există și o adresă în acest sens.

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

#guvern #lazi

Comentarii