19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Site-ul oficial de turism al României a redevenit funcțional. Ministrul a...

UPDATE Site-ul oficial de turism al României a redevenit funcțional. Ministrul a plătit datoriile

Noul ministru, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. Ceea ce s-a și întâmplat în cursul după amiezii de sâmbătă.

“Nu cred așa ceva”, a fost prima reacție a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, când a aflat că site-ul nu funcționează, Apoi a revenant, spunând: “M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l platim, motiv pentru care o să-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața”, a spus Bogdan Trif. 

El crede că, până în prezent, site-ul, creat de fostul șef al Biroului de Turism al României la New York Simion Alb, a fost plătit tot “din buzunar”, în lipsa unui cadru legal. Alb, care a părăsit instituția în toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului în luna mai, atunci când Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis să desființeze birourile de promovare externă a României.

“Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permita să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou”, a adăugat ministrul Trif pentru Profit.ro. Întrebat cât va trebui să plătească pentru domeniu, ministrul a afirmat că, din câte a auzit, ar costa în jur de 120 de euro.

Contactat de Profit.ro, fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a inlocuit în funcție, a explicat că site-ul a fost ținut pe serverele unui prestator până în decembrie 2017. Contractul a expirat și s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adăugat el, precizând că există și o adresă în acest sens.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă