Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sintagma Statului de Drept se aplică doar adversarilor politici

Ipocrizia lui CIoloș! După ce a înăsprit legislația în Romania pe corupție și și-a lansat partidul pe tema asta, în Parlamentul European susține un candidat cu probleme penale

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2019 - 02:02

Mii de oameni sunt în închisorile din Romania după înăsprirea legislației anticorupție de către guvernul tehnocrat și după ”pactele” secrete, dar Cioloș nu are nici o problemă să susțină un candidat francez suspectat de fapte de corupție.


Dovedește astfel, că sintagma Statului de Drept se aplică doar adversarilor politici.

Candidatul propus pentru funcția de Comisar European, Sylvie Goulard, un aliat apropiat al președintelui Emmanuel Macron, și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării în iunie 2017 pentru a se apăra în cauza în care, conform informațiilor, a rambursat Parlamentului 45.000 de euro.

Ea a fost văzută prezentându-se la interogatoriu, însoțită de un avocat, în aceeași zi în care numele ei a fost prezentat pentru a fi comisarul responsabil pentru piața internă.
 
Cioloș pentru Politico, transmisă de PLUS: ”Am avut o discuție cu Sylvie Goulard și mi-a explicat că a respectat regulile”

Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, spune că a acceptat explicațiile franțuzoaicei Sylvie Goulard despre acuzațiile de corupție și că o va susține pentru postul de comisar European. Cu o zi înainte, Cioloș anunța, pe Facebook, că europarlamentarii Alianței USR PLUS ”îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez”.

Replica lui Cioloș a venit după ce presa a dezvăluit că nu doar Rovana Plumb are probleme de integritate, ci și Sylvie Goulard, candidata Franței, susținută de partidul lui Emmanuel Macron, și el membru al grupului Renew Europe.
Dacian Cioloș este împotriva nominalizării Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și a anunțat că va vota împotriva candidatului român.
„O cunosc pe Rovana Plumb”, a spus Cioloș, respingând sugestiile că ar trebui să o sprijine dintr-un anumit sentiment de solidaritate națională.

„Cum pot fi sigur că va reprezenta valorile europene?”, a mai declarat Cioloș citat de sursa menționată.
În același timp, Cioloș a spus că a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei franceze Sylvie Goulard,care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar.

Cioloș a declarat că prin explicațiile sale, Sylvie Goulard l-a convins că respectă regulile UE, așa cum o demonstrează faptul că aceasta a rambursat fondurile cheltuite din fondurile comunității europene.

Comentarii

loading...