Primarul Robert Negoiță (Foto: Mihai Diac)

Șicane între foștii colegi. Cum e sabotat primarul Negoiță de ministrul Teodorovici

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat marți, într-o conferință de presă, că Primăria pe care o conduce se confruntă cu probleme puse de către ANAF.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2019 - 20:13

Primarul Robert Negoiță a anunțat că Primăria Sectorului 3 este cea mai informatizată primărie din România și face eforturi pentru îndeplinirea conceptului de "smart - city", dar că i se pun piedici, în aceste eforturi, de către ANAF.

După cum se știe, Robert Negoiță a fost suspendat din PSD, iar ANAF se află în subordinea Ministerului Finanțelor, care este condus de Teodorovici - unul dintre liderii marcanți ai PSD.

Întrebat de reprezentantul ziarului "România Liberă" cum se desfășoară activitatea Primăriei în spiritul conceptului de smart-city, primarul Negoiță a răspuns astfel: "Știți că astăzi ANAF ne dă listele pe print, iar noi plătim oameni ca să le introducă în calculator? Le-am cerut în scris să ni le trimită în format electronic. Ni le-au trimis pe stick, dar în format needitabil - ne-au trimis o poză", a dezvăluit Robert Negoiță.

Primarul a făcut aceste precizări în cadrul unei conferințe de presă care a fost dedicată lansării unui proiect de mediu organizat împreună cu firma British American Tobacco, din industria tutunului. Proiectul este deja în derulare și se referă la amplasarea a peste 300 de scrumiere în cele mai aglomerate zone publice din Sectorul 3. Aceste cutii, oferite de British American Tobacco, sunt destinate exclusiv colectării mucurilor de țigări.

”Nu încurajez fumatul, nu acesta este scopul. Însă păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Este treaba fiecăruia să menţinem curăţenia”, a declarat primarul Robert Negoiţă. El a precizat că mucurile de țigări nu trebuie aruncate nici pe trotuar, nici pe spațiul verde, nici în jardiniere ci numai în noile scrumiere sau - dacă nu vedem în apropiere o asemenea scrumieră   într-un coș de gunoi.

Primarul Negoiță a avertizat că amenzile pentru aruncarea de gunoi pe domeniul public (inclusiv pentru aruncarea de resturi de țigări) sunt între 2.000 şi 5.000 de lei și că sunt deja aplicate de către Poliția Locală.

Mucurile de țigări depuse în noile scrumiere urmează a fi colectate de angajații Primăriei Sectorului 3 și apoi trimise în unități specializate, pentru a fi valorificate energetic.

Comentarii