Senatul face ceva pentru cadrele medicale: pensie de urmaș copiilor cu părinții uciși de COVID-19

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, propunerea legislativă a unor parlamentari PSD care prevede acordarea de pensie de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2020 - 17:13

Proiectu de Lege pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 prevede:

 La decesul unui cadru medical, Ministerul Sanatatii acorda familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dupa caz, un ajutor suplimentar in cuantum de doua salarii medii pe economie.
Urmasii cadrelor medicale decedate in timpul si din cauza serviciului ca urmare a desfasurarii activitatii medicale in lupta cu Covid 19 au dreptul la o pensie de urmas egala cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului. Daca mortul nu are urmasi, parintii lui vor beneficia de jumatate din pensia de urmas, potrivit Știripesurse.ro.
Urmasii cadrelor medicale decedate in lupta cu coronavirusului vor beneficia si de scutire de la plata impozitului pe terenuirle aflate in proprietate.

Citește totul despre:

Comentarii