Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatul a aprobat înființarea Muzeului Holocaustului

Plenul Senatului a adoptat, cu 89 de voturi ''pentru'' şi o abţinere, proiectul de lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 13:20

Potrivit proiectului, acest muzeu este "instituţie publică, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".

"Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România are ca scop promovarea şi prezentarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţilor evreieşti din România, cunoaşterea în plan intern şi internaţional a contribuţiei acestei minorităţi naţionale la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, protejarea memoriei victimelor Holocaustului, precum şi promovarea combaterii antisemitismului. Patrimoniul muzeului se compune din colecţii de piese şi documente constituite în colaborare cu Institutul 'Elie Wiesel' şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, cu alte instituţii publice sau private, din ţară şi din străinătate, conform legii", se mai arată în iniţiativa legislativă.

Activitatea muzeului este finanţată din subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul Institutului "Elie Wiesel", cu venituri proprii provenite din activităţi specifice, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Senatul este prima cameră sesizată cu privire la acest proiect de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii