Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatul a adoptat un proiect care anulează pensiile speciale ale parlamentarilor

Senatul a adoptat, miercuri, tacit, un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanţi, precum, Avocatului Poporului, deputaţilor şi senatorilor, diplomaţilor dar şi ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti.

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2019 - 16:50

Proiectul legislativ care prevede anularea pensiilor speciale a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari din PMP, şi a fost adoptat miercuri, de către Senat, termenul limită de dezbatere şi adoptare fiind data de 26 decembrie.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare abrogarea prevederilor referitoare la pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, ale personalului Curţii de Contruri, ale membrilor Corpului diplomatic consulat al României, ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lânga acestea şi ale personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, ale funcţionarilor publici parlamentari, a Avocatului Poporului, precum şi abrogarea dispoziţiilor privind indemnizaţiile pentru limită de vârstă ale deputaţilor şi senatorilor”, prevede propunerea legislativă.

De asemenea, „se preconizează modificarea art 1 al Legii nr 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi a văduvelor din război, abrogarea alin 2 şi 3 ale art 11 din Legea privind nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război”.

Propunerea legislativă pentru abrogarea unor prevederi din domeniul pensiilor de serviciu, pentru modificarea art.1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, pentru abrogarea alin.(2) şi (3) ale art.11 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor, precum şi pentru modificarea art.8 indice 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari din PMP.

„Sursa de finanţare pentru acoperirea creşterii cheltuielilor cu recompensele acordate invalizilor de război, veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război, precum şi urmaşilor personalului armatei decedat în teatre de operaţii va fi asigurată prin abrogarea pensiilor de serviciu aflate în afara principiului contributivităţii, jurisprudenţei Curţii Constituţionale şi practicii statelor NATO”, se arată în expunerea de motive proiectului legislativ.

Senatul a votat în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Comentarii

loading...