Foto: arhivă

Șeful statului știe când va fi rezolvată discuția legată de SIIJ

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins că până la începutul anului viitor discuţia privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie va fi finalizată, iar rezultatele se vor găsi într-o "formă adecvată" de legiferare, informează Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2019 - 23:32

"Soluţia cea mai bună poate fi: desfiinţarea, pur şi simplu, sau schimbarea fundamentală a felului în care se alcătuieşte şi cum se subordonează această Secţie. Aceste chestiuni trebuie discutate aşezat, în linişte, şi sunt convins că până la începutul anului viitor această discuţie va fi şi finalizată şi rezultatele se vor găsi într-o formă adecvată de legiferare", a arătat preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, Iohannis a negat că s-ar amâna desfiinţarea SIIJ.

"Nu este vorba de nicio amânare. Nu a fost un plan de a avea o soluţie acum, repede, înainte să ştim ce vrem. Fiindcă aşa s-a mai procedat odată şi a ieşit ce a ieşit: o secţie cu un statut absolut neclar. Acest Guvern minoritar are de rezolvat un număr destul de important de probleme foarte grave şi foarte urgente, dar ele trebuie luate într-o anumită ordine logică, pentru ca să poată fi rezolvate eficient. De exemplu, acum este nevoie să se lucreze la buget. Asta înseamnă două etape. Prima: legea care stabileşte limitele bugetare. A doua: bugetul propriu-zis, bugetul asigurărilor sociale. În paralel este nevoie de câteva prorogări care se doreşte a fi făcute. Şi anume: pensionarea magistraţilor, de exemplu, din legea în vigoare, care pur şi simplu nu poate fi realizată şi ar arunca în aer sistemul întreg. Şi încă câteva chestiuni. După această etapă, cu siguranţă Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă sau angajarea răspunderii pe alte chestiuni care sunt foarte importante. De exemplu, rezolvarea chestiunii cu Secţia specială. Iar până atunci, Ministerul, împreună cu toţi cei care sunt interesaţi, va veni cu soluţia cea mai bună", a precizat Iohannis. 

Comentarii