Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șeful statului este categoric. Din 15 mai vom intra în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, fără ezitare, că la data de 15 mai România trece din starea de urgență în stare de alertă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2020 - 22:56

Șeful statului a precizat că două reguli vor fi obligatorii în spații publice: purtarea măștii și păstrarea unei distanțe minime de un metru și jumătate între oameni.

Șeful statului a anunțat marți că deplasarea în localități se va face fără restricții iar în afara localităților va fi necesară o declarație scrisă, în care să fie indicat scopul deplasării, care să fie unul întemeiat. O excepție o va reprezenta deplasarea în interiorul unei zone metropolitane, cum este București – Ilfov, în interiorul căreia populația se poate deplasa fără declarație scrisă.

Președintele Klaus Iohannis a precizat, marți, că recomandă și redeschiderea parcurilor din orașe, deciziile în acest sens urmând a reveni administrațiilor locale. Această situație a fost deja anticipată de Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență, care a aprobat, marți, redeschiderea parcurilor și grădinilor publice din Capitală chiar de la finalul zilei de 14 mai, adică din noaptea de joi spre vineri, ora 0.

Momentul coincide cu acela în care starea de urgență instituită în România acum două luni își va înceta valabilitatea.

Tot din acel moment, oamenii din București vor putea merge din nou și la cimitir, a anunțat primarul Gabriela Firea. 

Președintele Iohannis a convocat, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință cu principalii responsabili ai măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus. La ședință au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, precum și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

După ședință, președintele Iohannis a precizat că solicită “cu celeritate” ca Parlamentul să aprobe Legea privind instituirea stării de alertă. Legea ar urma să primească votul final, cel din Camera Deputaților, în cursul zilei de miercuri, 13 mai.

Comentarii