29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăȘeful Grupului de Comunicare al Guvernului, responsabil cu lupta anti - Covid,...

Șeful Grupului de Comunicare al Guvernului, responsabil cu lupta anti – Covid, și-a anunțat demisia

Șeful Grupului de Comunicare Strategică (GCS) al Guvernului României, fostul jurnalist Andi Manciu, și-a anunțat demisia din echipa de la Palatul Victoria.

Potrivit anunțului lui Andi Manciu, demisia lui devine efectivă de la data de 1 mai 2021.

”M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcţie începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an şi jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări şi de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct şi alţii să preia această responsabilitate”, a anunțat, luni dimineaţă, printr-un mesaj postat pe Facebook, Andi Manciu.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) este acea structură, subordonată Guvernului României, care se ocupă de mediatizarea campaniei anti – Covid, inclusiv în ceea ce privește variația ratei de infectare și a numărului de decese ale unor persoane infectate cu Covid.

Andi Manciu deținea funcția de consilier la Guvern din luna noiembrie 2019. Anterior, el fusese şeful Departamentului de Comunicare al PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă