23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăȘedință a Comitetului Executiv Național al PSD. Se discută problema de la...

Ședință a Comitetului Executiv Național al PSD. Se discută problema de la DNA

Vicepremierul Paul Stănescu declara luni că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea instituţiei şi că partidul va lua “o decizie politică” privind “acestă chestiune foarte gravă”. Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD va avea loc de la ora 16.00.

Şedinţa are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile lansate la adresa DNA de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, care a susţinut, într-o înregistrare difuzată duminică seară de Antena 3, că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare pe baza unor “probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Liviu Dragnea a declarat luni că trebuie făcută o anchetă serioasă în urma acuzaţiilor aduse Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi este bine că s-a autosesizat Inspecţia Judiciară, însă nu poate fi vorba doar despre abateri dsciplinare, existând ”elemente penale foarte serioase”. ”Cel mai important lucru este că Inspecţia Judiciară s-a autosesizat. Eu cred că trebuie făcută o anchetă rapid pentru a vedea dacă înregistrările sunt adevărate, şi par adevărate, şi trebuie luate măsuri rapid pentru că astfel de practici să nu se mai întâmple în România”, a spus liderul PSD, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă spunea că îi va cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, aflat în Japonia, să vină urgent în ţară. ”Este îngrijorător pentru fiecare român şi eu, în calitate de prim ministu, văzând că în discuţiile de aseară se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt într-o situaţie confortabilă, dar şi pentru un român care trebuie să vadă în justiţie dreptatea. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca lucrurile drept.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, luni, înaintea Biroului Permanent al PSD, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să îşi dea demisia de la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că partidul va lua o decizie politică în Comitetul Executiv şi va avea o poziţie oficială ”în ceea ce priveşte această chestiune foarte gravă”. ”(…) în CEX vom lua o decizie în ceea ce priveşte această chestiune foarte gravă”, a afirmat Stănescu.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă