Foto: Arhivă

Iohannis către Ciolacu: Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul autonomiei secuilor?

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că niciodată cât va fi șef al statului, el nu va promulga o lege de autonomie a "ținutului secuiesc".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2020 - 13:05

Președintele Klaus Iohannis a susținut că liderii PSD profită de faptul că șeful statului și Guvernul Orban se ocupă de contracararea pandemiei, pentru a sprijini proiectul legislativ de acordare a autonomiei pentru "Ținutul secuiesc".

"Jo napot kívanok, Ciolacu! Oare ce v-a promis Viktor Orbán, liderul de la Budapesta, în schimbul acestei autonomii?", s-a întrebat șeful statului într-o declarație televizată, transmisă de la Palatul Cotroceni (mesajul Jo napot kívanok semnificând "Bună ziua", în limba maghiară).

"Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!", a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

"Până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!", a avertizat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind acordarea autonomiei pentru "Ținutul secuiesc" datează din anul 2019 și prevede autonomie pentru județele Covasna și Harghita și pentru o zonă din județul Mureș, aceste regiuni fiind socotite de UDMR că fac parte din "Ținutul secuiesc".

Proiectul a fost aprobat, tacit, de Camera Deputaților - care este condusă de Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Votul final urmează a se da miercuri, 29 aprilie, în Senat, care este Cameră decizională.

Comentarii