Sebastian Ghiţă, primul candidat pe lista PRU pentru alegerile europarlamentare

Sebastian Ghiţă, primul clasat pe lista PRU pentru alegerile europarlamentare

Fostul deputat Sebastian Ghiţă va fi primul candidat pe lista PRU pentru alegerile europarlamentare, el fiind urmat de preşedintele partidului, Bogdan Diaconu.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 10.03.2019 - 15:55

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a transmis şi un mesaj la lansarea candidaţilor PRU.

„Cine vreţi să vorbească în numele românilor? Strănii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat! Campania pentru europarlamentare nu e despre Europa, e despre noi, despre români. Ce teme vreau sa abordăm în această campanie şi la care să ne răspundă şi slugile lui Soros de la Uniunea Scufundăm România: poziţia faţă de imigranţi. De ce nu dăm cetăţenie românilor din Republica Moldova? România este creştină, nu umplem ţara de moschei! Cine i-a permis lui Tudorel Toader să accepte ideea unui procuror european? Grupul infracţional organizat condus de Laura Codruţa Kovesi a distrus elitele!”, afirmă, printre altele, Sebastian Ghiță. 

ÎCCJ a decis definitiv respingerea alianței PRM-PRU, din cauza președinției incerte a PRM. PRU va candida singur la alegerile europarlamentare. Astăzi a avut loc evenimentul de lansare, după cum a anunțat Bogdan Diaconu. Chiar dacă nu va putea candida alături de PRM, PRU încearcă să preia electoratul naționalist al partidului pe care l-a condus, înainte de a muri, Corneliu Vadim Tudor. 

Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă. Nu înseamnă, însă, că procesul lui nu va merge mai departe.  Judecata fostului deputat va continua, dar, deocamdată, împotriva sa nu mai e luată nicio măsură preventivă.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017.  Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost apoi eliberat pe cauţiune. De atunci, a avut diverse intervenții la televiziunile din țară și a fost fotografiat la Belgrad în prezența mai multor persoane din România.

Sebastian Ghiță are mai multe dosare la activ, iar în unele încă așteaptă o decizie definitivă.  A fost acuzat, între altele, de dare de mită, folosire de informații confidențiale în scopuri neautorizate, șantaj și cumpărare de influență.  

Pentru ca un partid politic să trimită europarlamentari la Bruxelles trebuie să atingă un prag de minim 5 % din numărul de voturi.

 

 

Comentarii