17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăPoliticăSebastian Burduja: „Suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea”

Sebastian Burduja: „Suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea”

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat că „suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea”, iar subiectul inteligenţei artificiale este unul de unul de mare interes pentru Preşedinţie sau Guvern.

„Din partea Ministerului Cercetării, Inovării şi digitalizării aveţi toţi sprijinul, pentru că ne ajutaţi să facem un lucru de care ţara are nevoie, să conştientizeze că suntem condamnaţi să ne transformăm digital economia, societatea, nu avem cum să nu facem asta. Sunt bucuros să abordez în seara asta şi subiectul inteligenţei artificiale, este o temă de mare interes pentru preşedinţia României pentru Guvernul României şi mă bucur de asemenea că-l aveţi şi pe ION, alături de dumneavoastră”, a precizat Burduja, în deschiderea celei de-a 7-a ediţii a „Smart City Industry Awards 2023”, eveniment organizat în foaierul sălii de plen a Senatului, în parteneriat cu Comisia pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din Senat.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a subliniat, în discursul său, faptul că digitalizarea României este proiect de ţară, iar cei prezenţi la eveniment, primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali sau judeţeni, antreprenori, specialişti în noi tehnologii, au „un rol extrem de important” în această direcţie, menţionând că Senatul „a păşit şi el pe calea digitalizării” în perioada pandemiei, când a propus modificarea Regulamentului Senatului, pentru ca proiectele şi propunerile legislative să poată fi depuse prin mijloace electronice.

Ea şi-a exprimat, totodată, convingerea că şi femeile pot să facă parte din proiectele comunităţilor inteligente. „Vă lansez tuturor domnilor prezenţi aici în sală o provocare: Sunt convinsă că putem să capacităm acele femei pricepute să facă parte din proiectele comunităţilor inteligente, din acest angrenaj al educaţiei pentru digitalizare. Sunt convinsă că vom vedea multe idei echilibrate şi pertinente. Şi nu am niciun dubiu că toate aceste proiecte vor fi susţinute mai corect şi mai argumentat de toate aceste doamne care vor putea să spună oamenilor cât de uşor ar putea fi, de exemplu, pentru o tânără mamă să obţină un loc la creşă pentru copilul său folosind doar câteva click-uri. Iar lista cu idei bune poate continua”, a spus Gorghiu.

Smart City Industry Awards este un eveniment dedicat dezvoltării oraşelor inteligente din România, în scopul de a identifica şi premia actorii implicaţi în dezvoltarea oraşelor inteligente, inclusiv reprezentanţii mediului de afaceri, ai administraţiei centrale şi locale, ai mediului academic şi ai organizaţiilor civice, potrivit organizatorului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Regele și Saltimbancul

La vechii romani, pe timpul Solstițiului de vară, Regele dădea cheile împărăției unui saltimbanc, care n-avea voie să schimbe regulile domnești, ci doar să...

Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană efectuează mai multe ''acțiuni ofensive'' în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

UPDATE, ora 09:42: Barajul peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson a fost aruncat în aer noaptea trecută. Ministerul ucrainean de Interne a...
Ultima oră
Pe aceeași temă