Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Se schimbă modalitatea de alegere a judecătorilor de la Curtea Constituțională

Senatul a adoptat o modificare la Legea de organizare a Curții Constituționale, în așa fel încât judecătorii care sunt numiți de către Parlament să fie votați de fiecare Cameră ”în prezența majorității membrilor săi”.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2018 - 12:48

Așadar, se aduce o simplificare a modului în care vor fi aleși judecătorii de la Curtea Constituțională.

Senatul a votat legea cu 93 pentru și 11 împotrivă. Senatul este cameră decizională, proiectul trecând tacit la Camera Deputaților.

Iată cum arată noua procedură de alegere a judecătorilor CCR, pentru locurile care revin Parlamentului:

”Fiecare Cameră numește, în prezența majorității membrilor săi, la propunerea Biroului permanent și pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi”.

Comentarii

loading...