Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Se încing spiritele în PSD. Prima măsură, în cazul în care Dăncilă demisionează

Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţiei PSD Giurgiu, afirmă că un congres al partidului este binevenit cât mai repede posibil, probabil până în sărbătorile de iarnă, dacă Viorica Dăncilă va demisiona din funcţie.

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2019 - 18:54

"Eu susţin că congresul e foarte binevenit şi trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce, să avem un proiect politic. (...) Cât mai repede (organizarea Congresului PSD - n.r.), probabil până în sărbători, dacă se întâmplă demisia (Vioricăi Dăncilă din funcţia de preşedinte al partidului - n.r.). Pentru că nu e momentul acum să vorbim de oameni, noi trebuie să vorbim de proiecte şi să lăsăm mărunţişurile şi interesele mici, personale", a declarat Bădălău, marţi seara, înainte de începerea şedinţei CExN al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui să îşi dea demisia, Niculae Bădălău a spus că un politician, o echipă "responsabilă" îşi asumă rezultatele, dar a precizat că demisia este un act unilateral.

"Demisia e unilaterală, numai dânsa sau conducerea poate să o decidă, dar democratic înseamnă într-un partid, în urma unei demisii, congres. Restul sunt poveşti, nu e statutar", a punctat liderul Organizaţiei PSD Giurgiu.

El a adăugat că, în cazul în care preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, îşi dă demisia, preşedintele executiv este cel care îi va prelua atribuţiile.

"Dacă doamna preşedintă îşi dă demisia, avem preşedinte executiv şi, conform statutului, dânsul preia toate atribuţiile. Noi avem o constituţie politică numită statut, pe care trebuie să o respectăm", a subliniat Niculae Bădălău.

În cazul în care Viorica Dăncilă nu îşi dă demisia, Bădălău susţine că "nu se întâmplă nimic, Comitetul Executiv, cu 16 voturi, are dreptul să convoace un congres".

Comentarii