12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăSe cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne după...

Se cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne după scandalul cu polițistul pedofil

UPDATE 15,00: Ministrul Carmen Dan a cerut şefului Poliţiei Române să răspundă, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră suspectat de pedofilie.

Carmen Dan a mai cerut să afle ce calificative profesionale a primit polițistul în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui.

Anunţul a fost făcut, luni, de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

—————————————————-

Demisia lui Carmen Dan din funcția de ministru de Interne a fost cerută, luni, după ce s-a aflat că bărbatul de 45 de ani, care a agresat sexual doi copii, este agent de poliție

Suspectul lucrează de zece ani în Ministerul de Interne și este angajat, în acest moment, la Brigada Rutieră a Capitalei.

Agresarea celor doi frați, de 9, respectiv 5 ani, s-a produs, vineri, într-un bloc din cartierul Drumul Taberei. 

O discuție asupra situației ministrului de Interne, Carmen Dan, ar putea avea loc în reuniunea Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, care este programată luni, de la ora 14. Ideea unei remanieri a Guvernului se anticipa că va fi discutată în CExN, dar până luni nu se avea în vedere și posibila înlocuire din funcție a lui Carmen Dan.

În paralel, la sediul Ministerului de Interne, ministrul Carmen Dan a convocat o reuniune de urgență cu membrii conducerii acestei insituții. La ședință ar participa secretarii de stat în MAI precum și şefii structurilor din Poliţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă