15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăSe apropie campania pentru alegerile locale. Război total între Ludovic Orban și...

Se apropie campania pentru alegerile locale. Război total între Ludovic Orban și Gabriela Firea

Cei doi politicieni, reprezentanți ai principalelor forțe politice din România, PNL și PSD, au purtat un schimb dur de replici de la distanță, depășind fiecare cu mult limitele unui dialog politic și ajungând, astfel, în zona atacurilor personale.

Ludovic Orban critică investițiile Gabrielei Firea

Ludovic Orban a declarat, duminică dimineața, că a discutat de la distanță cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Șeful Executivului s-a poziționat critic față de investiţiile de „sute de milioane” în companiile municipale „care nu fac nimic”.

„De la distanţă, discuţii de la distanţă am avut. Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă aţi băga sute de milioane în nişte societăţi ale primăriei care nu fac nimic nu e de mirare că dacă stai şi realizezi rezultatele mandatului sunt egale cu zero”, a răspuns Ludovic Orban, când a fost întrebat dacă a purtat discuţii cu Gabriela Firea de la învestirea Guvernului, potrivit agenției Mediafax.

„Singurul” obiectiv al lui Orban

La auzul acestor vorbe, primarul general Gabrila Firea a reacționat și i-a răspuns președintelui PNL. Firea susține că Orban încearcă să declanșeze „jihadul” împotriva sa și că singurul său obiectiv este de a schimba primarul general al Capitalei.

„V-a explicat chiar domnul Orban că are un singur obiectiv, nu de a face ceva bun pentru ţară, ci de a schimba primarul general al Capitalei. De altfel îmi spun şi mie prieteni, colegi, cunoscuţi, că domnul Orban a declanşat jihadul împotriva mea şi trebuie să mă atace pe mine. Discută cu tot felul de jurnalişti de investigaţii, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar-doar mă vor schimba de la Primăria Generală. Încearcă să racoleze oameni din echipa mea, încearcă să schimbe majoritatea din Consiliul General”, a spus Gabriela Firea, potrivit aceleiași surse.

Totodată, Gabriela Firea a lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban, despre care spune că nu s-a schimbat deloc din vremea în care era viceprimar . „De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, acuză social-democrata.

Comparat cu marele său dușman politic

Mai mult decât atât, Firea îl cataloghează pe Orban ca fiind „egal cu Dragnea”, pe care îl ironizează insinuând că este un mare consumator de whiskey și alcool.

„Din punctul meu de vedere Orban este egal cu Dragnea, asta e concluzia pe care pot să o trag, de vreme ce domnul Orban a vorbit în stânga şi în dreapta, dat un guvern jos, nu ca să le fie mai bine românilor, ci ca să adune oameni PPE în plenul european. Ţevile nu se repară nici cu whiskey, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face şi acum. E dreptul meu la replică la aberaţiile pe care le-a spus. Înţeleg că s-a dus în calitate de cetăţean, era un cetăţean nemulţumit şi făcea declaraţii, pentru că un premier nu poate să facă astfel de declaraţii care nu au nicio legătură cu realitatea. Deocamdată vorbe în vânt”,  a mai spus Firea.

Un nou prefect pentru Ilfov

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică, la instalarea prefectului de Ilfov, ocazie cu care a solicitat sprijinul administrației locale pentru realizarea proiectului referitor la Autostrada de Centură a Bucureștiului. Șeful Guvernului a precizat că România este singura țară din Uniunea Europeană a cărei capitală nu are o autostradă de centură.

„Să nu vi se pară ciudat stabilirea ceremoniei de instalare a prefectului de Ilfov duminică la ora 8:00. Vreau să transmit un mesaj clar, cei care se află în serviciul public trebuie să fie la dispoziţia cetăţeanului la orice oră în orice zi. Misiunea noastră este aceea de a pune în practică un program de guvernare care să reconstruiască o administraţie dedicată serviciilor interesului public, o administraţie prietenoasă cu cetăţeanul şi care să ia decizii rapid şi să acţioneze în numele legii şi al interesului public”, a mai menționat Orban.

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă