Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Scade vârsta de pensionare pentru cei care au muncit în condiții speciale

Persoanele care au lucrat în condiții deosebite vor putea ieși la pensie mult mai repede.

Share

Emanoil Ursache 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2019 - 00:08

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat în unanimitate un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în astfel de circumstanțe.

Mai precis, începând cu primul an de stagiu de cotizare, în aceste condiții, fiecărui an lucrat i se va adăuga o vechime de patru luni pe lângă durata scursă deja.

Astfel, cei care au muncit de la 1 aprilie 2001, în condiții speciale, vor primi un plus de vechime de patru luni pentru fiecare an lucrat, față de doar trei câte erau prevăzute în vechea formă a legii.

Mai mulți parlamentari PSD au inițiat acest proiect, urmărind rezolvarea problemei curente privind condițiile grele de muncă, care necesită un efort sporit și un grad ridicat de pericol la locul de muncă.

Social-democrații s-au inspirat din situația salariaților Complexului Energetic Oltenia.

Comentarii

loading...