14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSassoli: Peste tot în Europa oamenii se zbat să facă față provocărilor...

Sassoli: Peste tot în Europa oamenii se zbat să facă față provocărilor de zi cu zi

Declarația integrală a Președintelui Parlamentului European David Sassoli, în urma intervenției sale în Consiliului European:

„Toate guvernele și instituțiile europene sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor. Nu ne putem permite să întârziem acțiunile necesare, purtăm toți responsabilitatea pentru un răspuns rapid.

 

Trebuie utilizate toate instrumentele disponibile, în special pentru planul de reconstrucție. Trebuie să sprijinim redresarea economiilor, să ne protejăm resursele și, în același timp, să stimulăm locurile de muncă și oportunitățile de creștere. Trebuie să facem acest lucru împreună. Nimeni nu se poate gândi să acționeze pe cont propriu. Avem nevoie de un nou Plan Marshall, însă de data aceasta finanțat de Europa. Ne vom confrunta, desigur, cu provocări, deoarece trebuie să facem acest pas împreună și în spiritul unei solidarități puternice.

 

În discursul meu de astăzi, am explicat șefilor de stat și de guvern necesitatea de a ieși din această criză cu un veritabil răspuns comunitar european. Trebuie să ieșim cu o Europă mai puternică și mai solidară. O Europă în care eforturile sunt depuse în comun. Acest lucru este deosebit de important pentru acele țări care nu își permit să facă față pierderilor suplimentare survenite în urma acestui efort de reconstrucție.

 

Susținem puternic obligațiunile de redresare ca instrument de finanțare a acestui efort de reconstrucție. Am făcut deja propuneri ambițioase, dar cred că astăzi liderii vor trebui să fie și mai ambițioși.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă