14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânul infectat cu Covid19 este „sănătos”, este doar purtător al virusului, și...

Românul infectat cu Covid19 este „sănătos”, este doar purtător al virusului, și nu este tratat

„Persoana este ok, este bine, avem de a face cu un purtător de coronavirus. Când vom avea două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de faţă e sănătos, dar e purtător de acest virus” a spus profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, potrivit Știripesurse.ro.

Acesta a precizat că pacientul, care a fost adus în această dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, este sănătos, nu primeşte niciun tratament, însă este ţinut sub supraveghere.

Conform lui Adrian Streinu Cercel, coronavirusul se află pe Terra înainte de apariţia omului însă „din când în când” suferă mutaţii şi se reactivează.

„Avem în momentul de faţă şi medicaţie pe care am împrumutat-o de la programul de HIV (…) şi speranţa unor alte medicamente care vor veni cât de curând”, a precizat Streinu – Cercel.

Medicul a reamintit măsurile de prevenţie cum ar fi spălatul cât mai des pe mâini, strănutatul în batistă, evitarea de a duce mâna la faţă pentru că exist riscul de contaminare de pe suprafeţe.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact pacientul, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a răspuns: „cu destule”.

„Ţinând cont că s-a întâlnit de a doua zi cu italianul, de a doua zi până în ziua de ieri… socotiţi şi dumneavoastră” a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă