Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, FOTO: Facebook

România îngrijorată de mișcările de trupe de la granița ruso-ucraineană. Ce reuniune va avea loc

Mișcările de trupe rusești din ultima perioadă este una dintre temele care vor fi abordate în următoarele zile la Trilaterala România-Polonia-Turcia, care se va desfășura la București. La discuții va participa, în calitate de invitat, și ministrul de externe din Ucraina.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2021 - 22:30

 Ministerul român de Externe Bogdan Aurescu susține că aceasta este cea mai mare masare de trupe rusești din 2014 încoace.

„Este o mișcare de trupe neobișnuită, care a alertat NATO, a alertat SUA, a alertat membrii UE și care ne preocupă pentru că vrem să identificăm care sunt obiectivele acestor manevre. (...) Aceste mișcări de trupe nu se întâmplă doar la granița de Est și în Crimeea, ilegal ocupată de Rusia, și acesta este unul dintre subiectele pe care îl voi avea pe agenda trilateralei România-Polonia-Turcia pe care o găzduiesc de mâine la București”, a declarat Bogdan Aurescu, la Digi24.

Conform acestuia, la Trilaterală vor participa miniștrii de externe din România, Polonia și Turcia, iar ca invitați miniștrii de externe din Georgia și Ucraina. „Avem practic un mini-summit regional”, a mai spus ministrul, care a precizat că discuțiile vor avea un impact important.

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident", a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Trilaterala România-Polonia-Turcia are loc la București în perioada 22-23 aprilie.

Comentarii