10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăRobu, despre demisia sa din PNL

Robu, despre demisia sa din PNL

Robu a subliniat, în legătură cu dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, privind vânzarea a aproape 1.000 de locuinţe din fondul locativ de stat, că în mandatele sale s-au vândut ”două apartamente modeste unor familii modeste”.

“Nu o să-mi dau demisia, pentru că nu am niciun motiv să fac aşa ceva. Eu aduc plusuri PNL. (…). Câtă vreme sunt în această funcţie, eu am făcut numai servicii PNL. Dacă PNL consideră că, în situaţia creată, îi este mai bine fără mine, eu nu voi opune nici cea mai mică rezistenţă”, a afirmat Nicolae Robu.

Liderul liberalilor timişeni a subliniat că PNL are experienţe regretabile cu “nişte aberaţii de prevederi” ale statutului.

“Oameni care şi-au dovedit nevinovăţia nu au putut beneficia de drepturile pe care ar fi trebuit să le aibă, ori, într-o societate sănătoasă, aşa ceva nu e normal”, a adăugat Nicolae Robu.

El a punctat că nu a dat nicio declaraţie în dosar.

“Nu pot afirma, dar nici nu pot să exclud că sunt o persoană care deranjează pe ici pe colo, prin multe locuri. M-a pus pe gânduri faptul că acum apare prejudiciul ridicat de la 40 de mii de euro, care oricum era mult, la 60 de mii de euro. De unde au fost scoase sumele acelea? Asta îmi arată că ceva este putred în toată povestea (…). Nu am dat niciodată nicio declaraţie (la DNA), în acest dosar, m-am mirat doar că am fost trimis în judecată”, a detaliat Nicolae Robu.

Edilul şi-a reafirmat nevinovăţia în speţa din dosarul vânzării locuinţelor şi a comentat că i se pare incorect faptul că toată imaginea publică creată este că “primarii Robu şi Ciuhandu au vândut 1.000 de locuinţe”, în timp ce în mandatul său au fost date doar două “magherniţe”.

“Ce caut eu în toată povestea cu 1.000 de locuinţe şi cu pagubă de miliarde de euro? În instanţă sunt acuzat doar de cele două apartamente, dar mediatic şi aşa a plecat din DNA. …De ce în documentul care mi s-a înmânat mie se vorbeşte pe patru pagini de ceea ce s-a întâmplat când nu eram primar?”, a menţionat edilul timişorean.

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă