25.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomePoliticăRezoluția privind aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European din iulie

Rezoluția privind aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European din iulie

Eurodeputatul Vlad Gheorghe a anunțat, joi, pe Facebook, că votul în plenul Parlamentului European asupra rezoluţiei bazate pe petiţia depusă de societatea civilă din România prin care se cere contestarea legalităţii veto-ului Austriei împotriva aderării României la spaţiul Schengen va avea loc în sesiunea din iulie de la Strasbourg.

„Veşti bune din Parlamentul European, unde astăzi (joi – n.r.) am avut discuţia finală privind rezoluţia în favoarea aderării României la spaţiul unic de circulaţie european. Votul în plenul Parlamentului va fi cu siguranţă în sesiunea de luna viitoare de la Strasbourg, între 10 şi 13 iulie”, a publicat Vlad Gheorghe pe Facebook, care este coraportor pentru rezoluţie.

El susţine că textul final va conţine toate punctele de interes pentru România, între care şi solicitarea unui nou vot pentru aderare până la finalul acestui an, care să fie bazat strict pe criteriile necesare pentru acest pas.

„Spunem clar că decizia de a lăsa România şi Bulgaria în afara Schengen este una discriminatorie pentru români şi bulgari, cu atât mai mult pentru cei din diaspora care pierd timp, bani, nervi când revin în ţară” şi “solicităm compensarea financiară pentru toate costurile cauzate de neaderare, în ciuda îndeplinirii condiţiilor încă din 2011”, mai menţionează eurodeputatul USR despre conţinutul rezoluţiei.

El se declară convins că rezoluţia care va fi adoptată în PE cu majoritate transpartinică va reprezenta o presiune suplimentară în favoarea României.

„Toate grupurile europarlamentare, toate familiile politice europene susţin rezoluţia, pentru că forma pe care am negociat-o este cea mai bună posibil, corectă din punct de vedere al legislaţiei şi jurisprudenţei comunitare. Îmbucurător este că europarlamentarii români au lucrat împreună pe acest subiect, cu toţii am înţeles că este o prioritate pentru ţara noastră şi am reuşit să punem deoparte orice interes de partid, individual sau de grup ca să avem această rezoluţie, ca ea să fie votată fără emoţii (…)”, a mai afirmat el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

CEO-ul Meta Estate Trust propune acționarilor o strategie nouă a companiei

CEO-ul Meta Estate Trust, Alexandru Bonea,a publicat la BVB o propunere de strategie pentru companie. Documentul este trimis în atenția acționarilor, care pot trimite feedback...

Primarul Robert Negoiță a premiat elevii de top din Sectorul 3

Astfel, 14 elevi de la școlile și liceele din Sectorul 3 care au obținut media 10 la sesiunea din vară a examenului de...

PwC România a organizat o conferință despre impactul noilor taxe anunțate de guvernul Ciolacu

PwC a organizat o conferină în care a fost tratat subiectul noilor taxe care vor fi impuse de guvernul Ciolacu, sub numele „Pregătiți pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies