14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăRepublica Moldova trimite militari la Ziua Națională a României

Republica Moldova trimite militari la Ziua Națională a României

Republica Moldova trimite militari la Ziua Națională a României, care vor defila la parada de la Arcul de Triumf din București.

Grupul de militari ai Republicii Moldova a ajuns deja la București. Este vorba de 16 ofiţeri, sergenți și soldați din Compania Garda de Onoare a Regimentului de Stat Major. Comandantul detașamentului trimis la București este căpitanul Vitalie Josan, anunță presa din Republica Moldova.

La parada de la București, dedicată Zilei Naționale, vor defila 1500 de militari români și 150 de militari străini. Dintre militarii străini, cei mai mulți fac parte din țări NATO, cum ar fi SUA, Canada și Franța.

Republica Moldova trimite militari care vor defila alături de militarii NATO

Ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României au loc imediat după ce, la București, se desfășoară reuniunea NATO. La reuniune participă secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, și miniștri de Externe ai țărilor membre NATO. La reuniunea de la București este invitat și ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Este de așteptat ca Ziua Națională a României să fie marcată și în comunitățile de români din afara frontierelor. Este vorba de locuitori din provinciile istorice dar și de comunități formate din imigranți de origine română. Comunități numeroase de români s-au format în țări precum SUA, Marea Britanie, Spania și Italia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă