Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Republica Moldova nu va primi în acest an 100 de milioane de euro din partea UE

Republica Moldova nu va reuşi sa primească în acest an cele 100 milioane de euro din ajutorul macrofinanciar al UE din cauza opoziţiei, a declarat miercuri ministrul de finanţe al Republicii Moldova, Octavian Armaşu.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

23.05.2018 - 19:56

Declarația a fost făcută în cadrul audierilor la Comisia parlamentara pentru economie, buget şi finanţe, transmite Infotag, preluat de Radio Chişinău.

Potrivit ministrului, opoziţia "a dezinformat Comisia Europeană" şi din acest motiv acordul privind asistenţa a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

El a spus că, potrivit acordului, semnat în 2017, tranşa poate fi acordată mai devreme de trei luni după evaluarea condiţionalităţilor, astfel că Republica Moldova "nu reuşeşte din punct de vedere tehnic să primească toate cele trei tranşe în acest an".

Chişinăul urma sa primească ajutorul încă în 2017, însă acordarea primei tranşe a fost amânată din cauza modificării sistemului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

Acordul de finanţare prevede alocarea a 100 milioane de euro în trei tranşe. Pentru a obţine fiecare tranşă, autorităţile Republicii Moldova trebuie sa îndeplinească o serie de condiţii. Executivul consideră că a îndeplinit toate condiţionalităţile pentru obţinerea primei tranşe.

Comentarii

loading...