Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reguli noi în secțiile de vot la alegerile locale

Cetățenii cu drept de vot care nu-și dezinfectează mâinile la intrarea în secțiile de votare nu vor fi lăsați înăuntru. Posesorii de cărți de identitate le vor trece personal prin aparatul de scanat.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2020 - 15:08

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că pentru alegerile locale s-a stabilit în ședința de luni ca atât la intrarea cât și la ieșirea de la vot fiecare alegător să-și dezinfecteze mâinile, o propunere ce a fost prezentată public dar care nu era trecută într-un document oficial până acum. Hotărârea DSU nr. 45 de luni introduce și permisiunea desfășurării unor mitinguri electorale cu o participare de maxim 100 de cetățeni, aceeași limită fiind impusă și în cazul diverselor manifestații.

„S-a votat prin hotărârea 45 din 2020 privind propunerea către Guvern a măsurilor care să fie luate în timpul campaniei electorale şi în ziua votului. Aici subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfăşura nu numai mitinguri electorale, dar şi demonstraţii, în limita de 100 de persoane maximum şi respectând măsurile stabilite de igienă. Iar la secţiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască şi distanţare, obligativitatea alegătorilor, la intrarea şi la ieşirea din secţiile de vot, de a dezinfecta mâinile în secţia respectivă.”, a spus Raed Arafat înaintea ședinței de Guvern de ieri.

La solicitarea STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), s-a decis ca posesorii de cărți de identitate care se prezintă pe 27 septembrie să voteze la alegerile locale să le introducă personal în fanta din tableta sau aparatul care citește documentul pentru a evita votul multiplu, pentru a se evita transmiterea noului coronavirus.

Urna mobilă va fi trimisă doar la solicitare atât la domiciile celor ce nu se pot deplasa la secțiile de vot fiind în izolare sau carantină, cât și la Spitalele unde sunt bolnavi infectați cu Covid-19. „În ordinul comun va trebui clarificată procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID sau sunt izolaţi la domiciliu, trebuie foarte clară procedura de solicitare a urnei mobile.”, a solicitat premierul Ludovic Orban.

Comentarii