15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăReferendumul de modificare a Constituţiei: Ce lucruri se vor discuta

Referendumul de modificare a Constituţiei: Ce lucruri se vor discuta

“Conferinţa vine într-un moment de răscruce al demersului cetăţenesc – intrat deja în al treilea an. Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar în plan naţional, în pofida sprijinului asumat şi declarat al unor membri şi şefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive şi justificări, iar preşedintele ţării şi al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului şi a celor trei milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea”, se arată într-un comunicat transmis de Coaliţia pentru Familie.

Evenimentul este co-organizat de ADF International, La Manif Pour Tous, U Ime Obitelji (In the Name of the Family) şi European Dignity Watch, pe lângă Comitetul Naţional de Coordonare a Iniţiativei Cetăţeneşti şi Platforma Împreună.

“Lucrările conferinţei vor fi axate pe perspectiva internaţională asupra Referendumului din România, pe înţelegerea cât mai aprofundată a implicaţiilor pe care legalizările uniunilor persoanelor de acelaşi sex, precum şi a parteneriatelor civile le exercită asupra societăţilor din Europa, precum şi pe modelul de mobilizare a societăţii civile în vederea organizării Referendumului, bazat pe experienţa ţărilor care au trecut deja printr-un astfel de proces”, a menţionat sursa citată.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără: Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească; Sophia Kuby, director EU advocacy, ADF International (Bruxelles); Zeljka Markic, membră a comitetului care a organizat un referendum similar în Croaţia şi preşedinte al organizaţiei U Ime Obitelji; Adina Portaru, doctor în drept, legal counsel ADF International (Bruxelles); Ludovine de La Rochere, lidera mişcării pro-familie din Franţa La Manif Pour Tous; Roxana Stanciu, director executiv al European Dignity Watch; Ana Corina Săcrieru, avocat, reprezentant “Împreună” şi purtător de cuvânt al Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească.

Evenimentul va avea loc între orele 10,00 şi 14,00, în Sala Avram Iancu din Palatul Parlamentului. Evenimentul va fi precedat de o conferinţă de presă.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă