8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăRectorul ANI: Ancheta cu privire la ministrul Teodorovici este în curs

Rectorul ANI: Ancheta cu privire la ministrul Teodorovici este în curs

Prezent la deschiderea oficială a programului “Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil”, eveniment organizat de Serviciul Român de Informaţii, Adrian Ivan a fost întrebat în ce stadiu se află ancheta cu privire la ministrul Teodorovici, scrie Agerpres.

“Ancheta este în curs şi am promis că voi veni cu un răspuns în momentul în care voi avea concluziile finale. Garantez că le voi avea cât de curând”, a spus Ivan.

El a explicat că sunt “foarte multe” verificări de acest gen în comisii de anchetă şi în comisii de analiză.

“Nu vă pot da un deadline (cu privire la finalizarea anchetei – n.r.), cu siguranţă anul acesta voi avea răspunsurile la această problemă”, a mai spus acesta.

La începutul lunii martie, activitatea Colegiului Naţional de Informaţii (CNI) a fost suspendată şi au fost demarate verificări în privinţa tuturor absolvenţilor cursurilor CNI. Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” a precizat, atunci, că a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obţinere a diplomei de absolvire în cazul lui Eugen Teodorovici, care în prezent ocupă funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Pe 18 octombrie 2017, ANIMV a informat că Eugen Teodorovici a absolvit un curs postuniversitar dedicat civililor, adăugând că Senatul instituţiei va face verificări în acest caz.

Reacţia ANIMV a venit după ce Teodorovici a susţinut, la o emisiune a postului public de televiziune, că are o diplomă de la Academia Naţională de Informaţii, dar nu ştie în ce, fiindcă nu a fost “nici măcar o dată” la cursul respectiv şi nu ştie de ce a primit-o.

Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă