25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăReacțiile politicienilor români la moartea lui Kofi Annan

Reacțiile politicienilor români la moartea lui Kofi Annan

Mihnea Motoc:

Fostul ministru al Apărării Mihnea Motoc afirmă într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook că fostul secretar general al ONU Kofi Annan, care a decedat la vârsta de 80 de ani, era “o combinaţie aparte de blândă distincţie şi autoritate naturală”.

„Cu dispariţia lui Kofi Annan, primul secretar general ONU provenit din rândurile organizaţiei, pentru mine se duce o lume. Întruchipare a ce a avut multilateralismul mai bun, l-am cunoscut ca pe o inteligenţă sclipitoare, ca pe o combinaţie aparte de blândă distincţie şi autoritate naturală. Voi preţui mereu clipele în care i-am fost în preajmă. Condoleanţe familiei îndoliate”, a transmis fostul ministru.

Ana Birchall:

Kofi Annan, secretar general al ONU în perioada 1997-2006, a fost un militant activ pentru pace, iar decesul lui reprezintă una dintre cele mai triste veşti din ultima perioadă, afirmă, sâmbătă, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

“Kofi Annan a fost un militant activ pentru pace, meritele lui fiind recunoscute inclusiv prin acordarea Premiului Nobel în anul 2001. Kofi Annan a avut un rol deosebit de important în sporirea rolului pe care Organizaţia Naţiunilor Unite l-a jucat în obţinerea păcii în zonele de conflict. Personal, mi-au rămas la suflet cuvintele lui, care vor străbate vremurile, ca o moştenire lăsată generaţiilor viitoare: ‘Cunoaşterea e putere. Informaţia este eliberatoare. Educaţia este premiza pentru progres în orice societate şi în orice familie’. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndurerate”, a scris Birchall pe Facebook.

Klaus Iohannis:

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a fost un lider vizionar, ale cărui eforturi de a reforma ONU nu vor fi uitate, a subliniat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

“L-am pierdut astăzi pe Kofi Annan, fostul secretar general al ONU şi laureat al Premiului Nobel. A fost un lider vizionar, o inspiraţie pentru noi toţi spre a continua să lucrăm pentru o lume mai paşnică. Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate. Sincere condoleanţe familiei”, a arătat şeful statului într-un mesaj în limba engleză postat pe Twitter.

 

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă