Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reacțiile politicienilor români la moartea lui Kofi Annan

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 80 de ani, a anunţat, la Geneva, fundaţia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2018 - 18:50

Mihnea Motoc:

Fostul ministru al Apărării Mihnea Motoc afirmă într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook că fostul secretar general al ONU Kofi Annan, care a decedat la vârsta de 80 de ani, era "o combinaţie aparte de blândă distincţie şi autoritate naturală".

„Cu dispariţia lui Kofi Annan, primul secretar general ONU provenit din rândurile organizaţiei, pentru mine se duce o lume. Întruchipare a ce a avut multilateralismul mai bun, l-am cunoscut ca pe o inteligenţă sclipitoare, ca pe o combinaţie aparte de blândă distincţie şi autoritate naturală. Voi preţui mereu clipele în care i-am fost în preajmă. Condoleanţe familiei îndoliate”, a transmis fostul ministru.

Ana Birchall:

Kofi Annan, secretar general al ONU în perioada 1997-2006, a fost un militant activ pentru pace, iar decesul lui reprezintă una dintre cele mai triste veşti din ultima perioadă, afirmă, sâmbătă, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

"Kofi Annan a fost un militant activ pentru pace, meritele lui fiind recunoscute inclusiv prin acordarea Premiului Nobel în anul 2001. Kofi Annan a avut un rol deosebit de important în sporirea rolului pe care Organizaţia Naţiunilor Unite l-a jucat în obţinerea păcii în zonele de conflict. Personal, mi-au rămas la suflet cuvintele lui, care vor străbate vremurile, ca o moştenire lăsată generaţiilor viitoare: 'Cunoaşterea e putere. Informaţia este eliberatoare. Educaţia este premiza pentru progres în orice societate şi în orice familie'. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndurerate", a scris Birchall pe Facebook.

Klaus Iohannis:

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a fost un lider vizionar, ale cărui eforturi de a reforma ONU nu vor fi uitate, a subliniat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

"L-am pierdut astăzi pe Kofi Annan, fostul secretar general al ONU şi laureat al Premiului Nobel. A fost un lider vizionar, o inspiraţie pentru noi toţi spre a continua să lucrăm pentru o lume mai paşnică. Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate. Sincere condoleanţe familiei", a arătat şeful statului într-un mesaj în limba engleză postat pe Twitter.

 

Comentarii