12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăReacții după condamnarea lui Liviu Dragnea

Reacții după condamnarea lui Liviu Dragnea

 

Fifor: Guvernul, miniștrii și PSD îl susțin pe președintele Liviu Dragnea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat, într-o postare pe facebook, că Guvernul, miniştrii şi Partidul Social Democrat (PSD), ales de o majoritate covârşitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, în urma deciziei de condamnare de la ÎCCJ.

Potrivit acestuia, “punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii politici”.

“O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi”, a afirmat ministrul Apărării.

Ministrul Apărării susţine că, în ceea ce îl priveşte, a crezut şi va crede mereu în prezumţia de nevinovăţie a oricărui cetăţean, “ca principiu fundamental al oricărei democraţii”. El subliniază că “prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existenţa statului de drept” şi că “aceste principii esenţiale pentru buna funcţionare a unei democraţii sunt garantate tuturor cetăţenilor României prin Constituţie”.

“Sunt şi rămân ferm alături de preşedintele partidului nostru, Liviu Dragnea”, a mai adăugat Mihai Fifor.

 

Carmen Dan: Este o decizie politizată

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că este evident că sentinţa instanţei supreme în cazul liderului PSD Liviu Dragnea este una politizată, este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real. Ea mai spune că în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului şi logicii de bun simţ, mai mult ca oricând, “partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter”. “Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toţi şi având susţinerea noastră”, susţine Carmen Dan.

 

Tăriceanu: Dragnea se bucură de prezumția de nevinovăție

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, precizează că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul “DGASPC Teleorman”, adăugând că Liviu Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei.

“Am luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul ‘DGASPC Teleorman’. Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei. Indiferent de sentinţa definitivă, vreau să subliniez importanţa continuării dezbaterii şi adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a afirmat, joi, Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE AGERPRES.

Potrivit lui Tăriceanu, ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării Justiţiei şi “stoparea influenţei nocive a statului paralel”.

“În acelaşi timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piaţa Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor şi pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru ‘statul drepţi’, că ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării Justiţiei şi stoparea influenţei nocive a statului paralel”, a declarat Tăriceanu.

 

Codrin Ștefănescu: Condamnarea este absolut îngrozitoare

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat joi că sentinţa în cazul liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, este “absolut îngrozitoare”, menţionând că este şocat. “Practic, nu am niciun comentariu. Nu aveam un răspuns pregătit o astfel de decizie, aveam un răspuns pentru achitare şi mi s-ar fi părut un lucru normal. În condiţiile de faţă, nu pot să spun decât că nu mi-am revenit din şocul ştirii în sine, deciziei în sine şi nu pot să spun decât că este absolut îngrozitoare această sentinţă, urmează să vorbim şi noi cu colegii şi să avem un răspuns mai ferm în ceea ce priveşte situaţia de acum”, a precizat, pentru AGERPRES, Codrin Ştefănescu.

El a spus că nu crede că multă lume din partid se aştepta la această decizie. “În primul rând, este prima instanţă, mai este o instanţă şi se pot întâmpla foarte multe lucruri în a doua instanţă. În orice caz, este şocantă şi decizia primei instanţe şi nu cred că multe lume din partid se aştepta la aşa ceva”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

 

Mang (PSD Bihor): Avem judecători care nu respectă deciziile CCR

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, pentru AGERPRES, că această condamnare a lui Liviu Dragnea arată că “avem în continuare judecători care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale”.

“Să vedem la recurs. Sperăm ca în completul de cinci să fie judecători care ţin cont de toate prevederile Curţii”, a afirmat Ioan Mang.

Liderul PSD a adăugat că şi “presiunea străzii” a avut un “efect important” în luarea respectivei decizii.

 

Tomac: Dragnea nu mai poate rămâne în fruntea Camerei Deputaților

Deputatul Eugen Tomac, preşedinte PMP, afirmă că Liviu Dragnea nu mai trebuie să rămână în fruntea Camerei Deputaţilor după condamnarea primită în dosarul “DGASPC Teleorman”, chiar dacă decizia este în primă instanţă, întrucât “în politică toate au o limită”. “Liviu Dragnea nu mai poate rămâne în fruntea Camerei Deputaţilor după ce a primit această condamnare, chiar şi în primă instanţă. PSD-ul trebuie să se trezească din fundătura în care a intrat şi să renunţe, fără ezitare, să mai stea la mâna unui politruc care vrea cu orice preţ toată puterea. România nu poate avea în fruntea ţării pe cel de-al 3-lea om în stat cu două condamnări. În politică, toate trebuie să aibă o limită!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

 

Turcan: Să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ca urmare a condamnării pronunţate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Cel mai firesc gest al domnului Dragnea după decizia de astăzi a instanţei ar fi demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mingea e la PSD. PSD ar trebui să pună România pe primul loc, şi nu interesele grupării infracţionale, nedemocratice şi incompetente Dragnea-Dăncilă”, a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă