Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reacția PSD Diaspora la evenimentele de ieri din Piața Victoriei

Preşedinte al PSD Diaspora, Lilla Debelka, susține că protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei, întrucât au fost prezenţi numai 2.000 de români veniţi din străinătate, ci o acţiune anti-democratică.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 20:07

Conform declaraţiilor doamnei Preşedinte al PSD Diaspora Lilla Debelka, protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei, întrucât au fost prezenţi numai 2.000 de români veniţi din străinătate, ci o acţiune anti-democratică la care au participat din culise preşedintele şi liderii opoziţiei. Valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare şi lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violenţelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului.

În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, strângând semnături pentru iniţiativa "Fără penali ", iar Klaus Johannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Johannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit astfel complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept.

În calitate de Preşedinte al PSD Diaspora, Lilla Debelka condamnă actele de violenţă asupra jandarmilor şi actele grave de huliganism, prin incendierea spaţiilor din zona Victoriei şi vandalizarea Muzeului Antipa. Potrivit lui Johannis, protestatarii violenţi ar fi trebuit să fie lăsaţi să intre în Palatul Victoria şi să decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri aşadar, dar şi cu multe zile înaintea protestului, la o instigare pe scară largă împotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este că au fost acte de instigare împotriva membrilor şi simpatizanţilor PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opoziţiei - Orban, Cioloş, a unor reprezentanţi ai societăţii civile.

Poliţia trebuie să cerceteze imediat tot ce s-a întâmplat. E nevoie de o anchetă care să cerceteze cine a organizat protestul şi a instigat la violenţă şi cine a comis violenţe. Poliţia trebuie să facă anchete fără precedent!

SRI este obligat să informeze despre grupările violente, în special despre prezenţa galeriilor de fotbal, dacă pretinde că nu s-a implicat în acest protest.

Oamenii din spatele protestului din 10 august au cerut pur şi simplu pulverizarea democraţiei, iar destabilizarea statului de drept nu este altceva decât destabilizarea României.

Comentarii

loading...